Zwem Fit Roerdalen

 Bewegen in het Water

Bewegen met Dementie.


Stichting Platform ApolloVitaal is in oktober 2023 gestart met een nieuw beweeg-initiatief gericht op mensen met dementie in Roerdalen.  Door een samenwerking met Zwem Fit Roerdalen, LACO Roerdalen, het Alzheimer Café Roerdalen en Roerdalen in Beweging wordt deze doelgroep wekelijks een water-beweeg programma aangeboden in het LACO-zwembad in Melick.
Onderzoek heeft aangetoond dat voor deze doelgroep een positieve gezondheidsbijdrage bereikt kan worden c.q. vertraging van het proces. Daarnaast bevordert bewegen in het water door het zwaartekracht-element ook gebruik van spieren en gewrichten met oefeningen die voor de doelgroep op het droge heel vaak niet meer haalbaar zijn.
Het water-beweeg programma bestaat uit 15 minuten spelvorm en 15 minuten beweegoefeningen in het water van het ondiepe deel van LACO-zwembad in Melick en waarvoor geen zwemervaring vereist is. Begeleiding van de dementerenden is 1 op 1, c.q. elke deelnemer zorgt zelf voor 1 begeleider die ook mee gaat in het water. Instructie/programmaopzet  wordt verzorgd door personeel van LACO.
Wanneer: Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot  14.00 uur.
Wat kost het: Door de bijdrage van de genoemde verenigingen/fondsen is de deelname voor zowel mensen met dementie als hun begeleiders kosteloos en ook het kopje koffie/thee na afloop is gratis.
Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet u wel vooraf aanmelden. Hiervoor en voor verdere informatie kunt bellen met  06-21330627. Heeft u een case-manager “Hulp bij Dementie” dan kunt u ook hiermee overleggen of deze beweeg-activiteit voor u geschikt is.